De gekozen munt

Hieronder vindt een gemakkelijk uit te voeren truc met geld.

Effect: een zak met een tiental munten wordt getoond aan het publiek. Aan het publiek wordt gevraagd de munten in de zak te onderzoeken om te zien dat er op elke munt een andere datum staat. Vervolgens draait de goochelaar zich om en vraagt hij iemand uit het publiek één muntje uit te kiezen en naar de datum te kijken. Als hij dit gedaan heeft mag hij het muntje doorgeven aan de andere toeschouwers, zodat ook zij kunnen zien welk jaartal er op het muntje vermeld is. Daarna wordt het muntje terug in de zak gelegd en draait de goochelaar zich om.

Met de ogen gesloten en in diepe concentratie gaat de goochelaar met zijn hand in de zak… en vindt de gekozen munt terug!

De gekozen munt

Werking: je hebt voor deze truc een zak nodig en een tiental muntjes. Muntstukken van 50 cent zijn ideaal.

In feite is dit een heel eenvoudige truc om te doen. Wanneer de verschillende toeschouwers de munt doorgeven zal deze munt opwarmen. Het enige wat je als goochelaar dus moet doen is je hand in de zak steken en voelen welke munt er warmer is dan de andere munten. Als je echt zeker wil zijn dat je het verschil voelt kan je de muntjes 5 minuten voor je voorstelling in de koelkast leggen.

Wanneer je ze er terug uit neemt zullen ze een stuk frisser zijn en zal het gemakkelijker zijn om het verschil tussen de warme en koude munt te voelen.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*